Обновено: петък, 11 юни 2021 13:01

Приложения за Онлайн приемен изпит

Изпитът може да се провежда от телефони само с операционна система Android. Ако някой не може да намери телефон с такава операционна система, да изпрати имейл на [email protected] (с входящ номер, име и телефон за връзка), или да се обади в УНСС на телефон 02/8195-702 или 02/8195-704, за да бъде пренасочен безплатно изпитът му за  Редовната сесия по същата дисциплина. От системата за подаване на документи, да се разпечата новото разпределение за явяване за Редовната сесия.


За явяване на онлайн приемен изпит е необходимо да изпълните следните стъпки:

1. Свалете приложението "Evrotrust" и се регистрирайте в него

ЕвротръстСвалете приложението Евротръст от Google Play

Чрез това приложение ще можете да се идентифицирате и подписвате електронно. "Евротръст Технолъджис" АД е доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги.

Регистрирайте се в него, като имайте предвид, че за регистрацията ще е необходимо да сте над 18 г. и да разполагате с личната си карта.

Регистрацията можете да направите по всяко време преди изпита, така че препоръчваме това да е по-рано, за да не губите от времето си по време на теста.

Регистрацията е безплатна за всички кандидат-студенти на УНСС.

Стъпки при първоначалната регистрация:

  1. Изберете ПИН, с който впоследствие ще се автентикирате пред Евротръст - запомнете го или си го запишете на сигурно място
  2. Въведете три тайни въпроса и отговора, както е показано на екрана - добре е също да ги запомните или да си ги запишете на сигурно място - те ще са Ви необходими при прехвърляне на акаунта на друго устройство или преинсталация. Ако ви трябват, но сте ги забравили - свържете се с Евротръст на тел. 02 448 58 58
  3. Подгответе личната си карта
  4. Следвайте инструкциите на екрана - приложението ще поиска да снимате личната си карта от двете страни, след което и да снимате лицето си, за да могат да удостоверят Вашата самоличност спрямо показаната лична карта.
Отдалечената квалифицирана електронна идентификация се извършва директно от мобилния телефон. Oтнема минути и има правната стойност на лично явяване. Издава се и удостоверение за квалифициран електронен подпис отдалечено, без лично явяване. Използва се за подписваване на електронни документи през мобилен телефон със същата правна стойност като със саморъчен подпис.
   
Приложението на Евротръст ще Ви е необходимо и по-късно - при онлайн записване за студент след излизане на класиранията. С него ще можете да подпишете електронно необходимите документи за записване за студент без да е нужно да идвате в сградата на УНСС.
   
При проблеми с работата в приложението на Евротръст, свържете се с тях на тел.02 448 58 58

» Научете повече за приложението и компанията Евротръст

2. Свалете приложението "Онлайн приемен изпит на УНСС"

Онлайн приемен изпит на УНСС Свалете приложението Онлайн приемен изпит на УНСС от Google Play

Чрез това приложение се явявате на самия онлайн изпит - входът в него става с ЕГН и входящ номер, който можете да проверите в системата за онлайн подаване на документи или в документа, който сте получили по и-мейл (или разпечатан на хартия, ако сте подали документи на място).

Натиснете бутона "Предлага се в Google Play" и инсталирайте приложението. 

Ако имате въпроси и затруднения с работата с приложението, пишете на [email protected]
   

» Прочетете подробни указания за провеждане на изпита

» Прочетете задължителната информация за правата на лицата по защита на личните данни на УНСС

3. Начало на изпита

Когато настъпи датата и часът на изпита, както са посочени в документа, който сте получили (можете да проверите и от бутон "Документ на кандидат-студента" в системата за прием на документи), отворете приложението "Онлайн приемен изпит на УНСС" и влезте с входящ номер и ЕГН.

Важно за кандидат-студентите, които се намират извън България: преди началото на изпита настройте часа на Вашия телефон на българска часова зона. В противен случай няма да успеете да започнете изпита.

Само при първото Ви влизане ще получите документ с основните Ви лични данни и снимка от личната карта в приложението "Евротръст" - влезте в него и го подпишете електронно. По този начин се гарантира Вашата самоличност. Тази стъпка можете да направите и по-рано, преди началото на изпита.

Преди започване на същинския изпит, приложението ще Ви подкани да заснемете кратко видео на помещението, в което се намирате - следвайте инструкциите на екрана като след натискане на бутона "Старт" се завъртете с телефона си във всички посоки. Записът се обработва автоматично и ще бъде гледан от човек единствено и само при съмнения за некоректно поведение по време на изпита.

_cb3d7_scr3.JPG

Ако всичко е наред, ще се появи бутон за начало на изпита - когато го натиснете, ще имате 90 минути да решите теста, състоящ се от 40 въпроса, всеки от които с 5 възможни отговора, само един от които е верен (ако закъснеете с влизането и стартирането на изпита, ще разполагате с по-малко време).

_2375c_scr2.JPG

4. Провеждане на изпита

През цялото време можете да се връщате назад и да коригирате дадените отговори (от бутона за меню горе вляво).

_8c8ad_scr1.JPG

Когато считате, че сте готови, натиснете бутона за меню и след това бутона "Приключване на изпита". Ако времето Ви изтече без да сте натиснали бутона, не се притеснявайте, отговорите Ви ще бъдат съхранени автоматично.

При решаването на теста имайте предвид, че за всеки верен отговор получавате 4 точки, за всеки грешен отговор се отнема 1 точка, а ако оставите даден въпрос без отговор - 0 точки

По време на изпита, с цел коректното му провеждане, приложението автоматично прави периодични проверки на Вашата самоличност чрез камерата на телефона Ви, а също и следи за необичайни движения и звуци, които биха могли да индикират подсказване или преписване. Моля, правете изпита в затворено и добре осветено помещение, в което не присъстват други хора и няма странични звуци и говор, вкл. например от включен телевизор. Проверките се осъществяват автоматично, от система, базирана на изкуствен интелект, така че не се притеснявайте - от другата страна няма квестори, които да Ви наблюдават. Записите ще бъдат проверявани от човек единствено при съмнения за неточности. Благодарим Ви за съдействието за ограничаване на некоректните действия.

5. След края на изпита

След като изпитът приключи, в приложението "Евротръст" ще получите документ от УНСС, в който се вижда информация за Вашия изпит, както и отговорите, които сте дали. Моля, подпишете този документ електронно в приложението на Евротръст.

Оценката от изпита ще можете да проверите до 2 дни след провеждането му в https://magistri.unwe.bg с входящ номер и инициали.

Цялата комуникация и провеждането на изпитите се извършва по криптирани канали, така че данните не могат да бъдат прочетени или променени от трети лица.