Обновено: петък, 04 септември 2020 14:10

Есе

Кандидатстването с есе в електронен формат е алтернатива на полагането на кандидатмагистърски изпит под формата на тест за икономисти или неикономисти.

Целта на есето е да се даде възможност на кандидатите за ОКС „магистър“ да демонстрират уменията си за самостоятелно и аналитично мислене, за изразяване на собствена позиция по зададена тема, за излагане и аргументирана защита на авторова теза, за анализ и интерпретация на определена информация и за формулиране на обосновани заключения. От особено значение е също кандидат-магистрите да имат висока обща и езикова култура.

Темата на есето за съответната специалност се обявява на magistri.unwe.bg в деня след приключването на приема на документи за редовната сесия.

Срок за предаване: Есето трябва да бъде изпратено до 12.00ч. на дата 05.09.2020г. на email:

[email protected]

Обемът на есето трябва да е между 8 000 и 10 000 знака включително и интервалите. В този обем не се включват заглавната страница, втората страница със съдържанието и последната страница със източниците.

Необходио е есето да се подготви нa Microsoft Office Word:

Font: Times New Roman

Spacing: Before: 0; After: 0; Line spacing: 1,5.

Page Layout: Margins: Top – 26 mm; Bottom – 20 mm; Left – 20 mm; Right – 20 mm; Paper Size – A4.

Първата страница включва тема и съдържание на есето, в което да е посочена структурата на изложението. Последната страница съдържа използваните източници.

Допълнителните характеристики на есето са посочени и илюстрирани в есе – образец, който можете да изтеглите от magistri.unwe.bg

В отделен файл в същия формат, кандидатмагистрите посочват трите си имена, входящ номер и ЕГН. Образец на този файл може да изтеглите от magistri.unwe.bg